Stress voorkomen na een burn-out

Ontspanning

Stress voorkomen stond bovenaan mijn prioriteitenlijstje na mijn burn-out. Omdat ik het al een keer had meegemaakt dacht ik dat ik de stress wel op tijd kon herkennen. Maar inmiddels weet ik dat dat niet het geval is. Het probleem met stress is, dat je vaak pas erg laat beseft dat je last hebt van stress. Of het wordt gebagatelliseerd want iedereen heeft wel eens last van stress. Het wordt echter een ander verhaal wanneer je er echt lichamelijke klachten van krijgt.

Stress voorkomen

Stress voorkomen door goed voor jezelf te zorgen

Na mijn burn-out ben ik een tijd uit de running geweest om te herstellen. Dit wil ik echt niet nog een keer meemaken dus ik probeer goed voor mezelf te zorgen. Zo weet ik dat het belangrijk is om fit te zijn, gezond te eten en voldoende te ontspannen. Zo zorg ik goed voor mijn lichaam en krijg ik ook genoeg energie. Stress vreet namelijk energie dus het is belangrijk om dit aan te vullen zodat je weer goed kunt herstellen.

Voeding

Professionele hulp

Daarnaast is ook stress voorkomen belangrijk. Dit houdt in dat je dus moet achterhalen waar de stress vandaan komt. Voor mij was dat niet zo makkelijk. Ik bleek namelijk steeds in dezelfde valkuilen te trappen. Hiervoor heb ik hulp gezocht bij een praktijk gespecialiseerd in stress behandeling. Dit heeft er voor gezorgd dat ik meer inzicht kreeg in de oorzaak van mijn stress maar ook hoe ik daar mee om kan gaan. Door er over te praten en met oefeningen voor thuis weet ik nu beter waar mijn stress door veroorzaakt worden en hoe ik hiermee om kan gaan. Ik kan iedereen die hier mee te maken heeft, aanraden om professionele hulp te zoeken. De therapie heeft mij echt veel goed gedaan.