Kun jij stoppen met roken?

Stoppen met roken

Een dagelijks probleem voor veel mensen is toch wel dat ze roken. Ze weten ook dat het slecht voor ze is maar door de verslavende stoffen in de sigaret zie je ook dat het niet makkelijk is om te stoppen met roken. Een kleine groep mensen zal er in slagen zelfstandig te stoppen, maar het meeste succes zal je dus hebben wanneer je hier hulp bij zoekt. Dan zullen er echte professionals komen helpen die ervoor zorgen dat je nooit meer een volgende sigaret opsteekt.

Gezondheid

Een van de dingen die iedereen wel weet is dat het beter is voor je gezondheid om te stoppen met roken. Je longen horen namelijk geen rook in te ademen en je zult er ook verschillende dingen mee beschadigen. Dit kan ook fout gaan en dat zal betekenen dat je kanker gaat krijgen. Dat is iets waar veel rokers wel van op de hoogte zijn, maar toch vinden ze het risico niet groot genoeg om daadwerkelijk te stoppen. Ook de gezondheid van de mensen om een roker heen zal verslechteren. Passief roken kan namelijk net zoveel schade aanrichten als actief roken. Hou hier dus rekening mee. Stop je niet voor jezelf, stop dan voor de mensen om je heen.

Stoppen met roken

Ontwenningsverschijnselen

Wanneer je bent gestopt zullen de eerste paar dagen en weken het aller moeilijkst zijn. Je lichaam is namelijk gewend aan de schadelijke stoffen en zullen deze dan ook blijven vragen. Wanneer je dan niet gaat roken krijg je ontwenningsverschijnselen. Denk hierbij aan zweten, slechte concentratie, trillende handen en nog een aantal andere dingen. Hier zul je aan moeten wennen bij stoppen met roken. Gelukkig trekt het allemaal na verloop van tijd weg en krijg je ook niet meer de drang om te gaan roken en zal je lichaam zichzelf herstellen.