Wat is een Pod e-sigaret?

Pod e-sigaretten zijn een soort van hybride sigaretten. Deze werken dan ook niet met een vervangbare cartridge, maar kunnen wel met e-liquid nagevuld worden. In deze cartridge, die ook wel pod genoemd wordt, zit een soort spiraal, waardoor de pod pas na een aantal keer aanvullen in zijn geheel gevangen kan worden. Wanneer je minder dan tien sigaretten per dag rookt, zijn pod e-sigaretten erg geschikte varianten om van gewoon roken naar elektrisch roken over te stappen. Bij elektrisch roken komt natuurlijk geen echte rook vrij, maar imiteert zo veel mogelijk een gewone sigaret. Dit wordt gesimuleerd met een elektronisch klein apparaat dat uit een batterij en een navulreservoir bestaat. Dit navulreservoir wordt ook wel een clearomizer genoemd. 

Kiezen voor een pod e-sigaret

Pod e-sigaretten zijn erg gemakkelijk in gebruik en daarom ook zeer geschikt als eerste soort elektrische sigaret. Door het ervaren gemak van dit systeem worden deze pod e-sigaretten dan ook gebruikt door ervaren elektrische rokers en nieuwkomers. Dit komt ook door het erg eenvoudig mee te nemen formaat. Wanneer je weinig ruimte over hebt en geen grotere apparaten mee kunt nemen, dan is de pod e-sigaret een handige uitkomst. Zo neem je deze bijvoorbeeld gemakkelijk mee op vakantie, in de auto, mee naar concerten etc.

Voor wie is de pod e-sigaret geschikt?

Pod sigaretten zijn kleine en handzame modellen die erg eenvoudig in gebruik zijn. Wanneer je een zware roker bent, kan het zo zijn dat dit model niet genoeg dampcapaciteit of batterij heeft voor jouw mate van gebruik. Vaak worden deze modellen ook gekocht als tweede model, naast een ander type e-sigaret door het meeneemgemak dat de pod e-sigaret biedt. Ook voor mensen die meer alleen roken bij uitgaansgelegenheden of in gezelschap, zijn pod e-sigaretten zeer geschikt.