Creëer je eigen thuiswerkplek

 Een van de meest gebruikte woorden van 2021 is zeker weten de term ‘thuiswerken’. Voor sommigen de nieuwe favoriete manier van werken, terwijl anderen het liefst zo snel mogelijk weer op het kantoor willen zitten. Ook veel werkgevers zagen de positieve kanten van thuiswerken in, waardoor we in ieder geval niet volledig afscheid zullen nemen van deze nieuwe manier van werken. Om zo productief mogelijk te kunnen thuiswerken, is het zeker belangrijk om een goede thuiswerkplek te creëeren. Daarom hier wat tips om jouw extra kamer om te toveren tot thuiswerkplek.

Het begint met een kleur

Een thuiswerkplek begint natuurlijk met een nieuwe kleur op de muur. Om de zakelijke sfeer in huis te halen adviseren we te gaan voor een ‘betonlook’. Het is modern en creëert die zakelijke sfeer die jou meteen in je ‘werk-mindset’ krijgt. De ‘betonlook’ creëer je gemakkelijk met behulp van betonlook verf of kalkverf. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel beton cire kleuren, dit kan kiezen wat moeilijk maken. Om de ruimte niet te druk te maken, is het slim om te gaan voor een aardetoon. Dit creëert rust en zorgt ervoor dat je niet te snel afgeleid raakt. Door de muur een nieuw kleurtje te geven, voelt de kamer als nieuw! Het is natuurlijk heerlijk om een gloednieuwe kamer in te wijden. Hierdoor krijg je gelijk meer zin om aan het werk te gaan.

Extra thuiswerk tips

Nadat je de muur een nieuw kleurtje hebt gegeven is het van belang je nieuwe kantoor in te richten. Een handige tip is een verstelbaar bureau. Een verstelbaar bureau geeft je de mogelijkheid je online-meetings staand te houden. Deze afwisseling kan voor wat extra energie zorgen. En voor onze echte sportievelingen is een deskbike een goede optie. Zo blijf je actief terwijl je je e-mails wegtikt.

Op je scherm zie je alleen je bovenkant, het is dan ook zeer verleidelijk om je comfortabele joggingbroek aan te laten, niemand die het ziet toch? Toch adviseren we je om je volledig aan te kleden zoals je dat normaal ook zou doen. Het bevordert de productiviteit en geeft je lichaam een duidelijk seintje wanneer je klaar bent zodra je je joggingbroek weer aantrekt.