De mooiste landgoederen van de Veluwe

De Veluwe is de mooiste plaats van de Veluwe. Dat wisten de mensen honderden jaren geleden ook al. Het is dan ook niet zo vreemd dat de Veluwe de plaats in Nederland is waar je de meeste landgoederen kunt vinden. Overal waar je ook huisje huren Veluwe toepast, je kunt overal van de mooiste landgoederen genieten. Stap jij binnenkort vanuit jouw luxe vakantiehuis Veluwe op de fiets naar een van de mooie onderstaande landgoederen?

Landgoed Staverden

Landgoed Staverden is bekend als het kleinste stadje van Nederland. Tussen de bossen van Ermelo ligt een prachtig landgoed met kasteel, brasserie en koetshuis. Al in de 12e eeuw hadden mensen graven in dit waterrijke gebied liggen. Het was dan ook de perfecte plaats voor een nederzetting. Staverden heeft een prachtig wit kasteel en allerlei prachtige bruggen. 

Landgoed Mariëndaal

Bijna alle landgoederen in de Veluwe bevinden zich in het Zuidelijke deel. Zo ook landgoed Mariëndaal. Omdat het landgoed zich op de stuwwal bevindt, heeft het landgoed grote hoogteverschillen. Een van de hoogtepunten van het landgoed is de Groene Bedstee, een 300 meter lange beukenhaag die groeit in de vorm van een tunnel. Er zijn niet veel bouwwerken op het landgoed te vinden. Op dit landgoed moet je echt genieten van de tuin. 

Huis Zypendaal

Huis Zypendaal is in 1762 gebouwd voor een invloedrijke Arnhemse familie. Tot 1926 woonde de familie Brantsen op het landgoed. Tegenwoordig is het het hoofdkantoor van het Geldersch Landschap & Kastelen. De tuin staat vol met een combinatie van Franse en Engelse stijlen.