Welke verschillende roulette varianten zijn er?

Roulette

Roulette is een fysiek maar ook een online gokspel die vrij eenvoudig is. Je hoeft hierbij niet na te denken en een bepaalde tactiek te hebben. Je moet puur gokken en hopen op geluk. Roulette speel je met een roulette wiel. Dit roulettewiel bestaat uit verschillende vakjes die rood en zwart van kleur zijn. Elk vakje is genummerd. Als je roulette gaat spelen heb je veel keuzes uit verschillende inzetten. Zo kan je namelijk inzetten op een kleur, getal, oneven getal, even getal en nog meer. Als de inzetten zijn geplaatst begint het roulette wiel te draaien en wordt er een wit balletje in het wiel gegooid. Dit balletje gaat uiteindelijk vallen op een kleur en een getal als het roulettewiel is gestopt met draaien. Is dit jouw kleur of getal? Gefeliciteerd! Dan heb je gewonnen. Roulette kent vele varianten, daarom nemen wij deze uitgebreid met jou door!

Europees roulette

RTP: 97,30%

Minimale inzet: €1

Maximale inzet: €500

Aantal vakjes: 37

Aantal vakjes met een 0: 1

Je hebt een hogere winkans bij het spelen van Europees roulette, dan wanneer je kiest om Frans roulette of Amerikaans roulette te spelen. Plaats je een inzet op één specifiek nummer (straight bet), dan is de winkans 1 op 37. Bij Amerikaans roulette is dit 1 op 38 omdat er met meer vakjes, op het roulettewiel, wordt gespeeld in vergelijking tot Europees roulette. Dit lijkt maar een klein verschil. Maar, wanneer je met grote inzet Europees roulette online gaat spelen en wint, is dit wel degelijk een groot bedrag.

Frans roulette

RTP: 97,30%

Minimale inzet: €1

Maximale inzet: €500

Maximale inzet enkel getal: €10

Aantal vakjes: 37

Aantal vakjes met een 0: 1

Frans Roulette wordt gespeeld op een Europees roulette wiel. Dit wiel bevat, tijdens het spelen van Frans Roulette alleen de getallen van 0 tot en met 36. 

Frans Roulette heeft online en offline dezelfde regels: 

  • De ‘En Prison’ regel
  • De ‘La Partage’ regel

Deze twee regels zijn belangrijk bij het spelen van Frans Roulette en moet je kennen.

Amerikaans roulette

RTP: ongeveer 95%

Winkansen: tot wel 35x je inzet

Aantal vakjes: 38

Aantal vakjes met een 0: 2

Net zoals bij het Europese en Franse roulette is het Amerikaans roulette wiel in verschillende vakjes ingedeeld met een rood of zwarte kleur. Deze zijn ook genummerd. Echter heeft het wiel niet 1 nul in het spel maar 2. Dit betekent dat het lastiger voor jou is om te winnen. Vandaar dat Amerikaans roulette dus ook een lagere RTP heeft.

Bij Amerikaans Roulette, zijn er twee variaties op het roulette wiel. Je hebt ‘single zero’ en ‘double zero’. Bij ‘single zero’ is het speelwiel verdeeld in 37 vakjes, 0 en 1 tot en met 36. Bij ‘double zero’ is het wiel verdeeld in 38 vakjes, namelijk 0, 00 en 1 tot en met 36. De 0 vakjes zijn groen en de rest is bij Amerikaans Roulette online rood of zwart gekleurd. Valt de bal op het 0 vakje en heb je ingezet op enkelvoudige kansen? Dan ben je niet geheel je inzet kwijt, maar wordt deze gehalveerd, top dus.

Verschillende roulette spellen

Naast deze drie verschillende roulette spellen heb je ook nog veel verschillende roulette spellen die te spelen zijn bij online casino’s. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Lightning roulette
  • Instant roulette
  • Megastar roulette
  • Immersive roulette
  • Lightning roulette first person
  • Gold roulette online
  • Speed roulette