Waarom overleefd mijn vetplant niet?

Vetplanten zijn enorm leuke plantjes. Ze hebben relatief weinig zorg nodig en dat maakt ze tot een van de meest populaire plantensoorten voor in huis. Vooral op bijvoorbeeld een kinderkamer doen de kleine planten het goed. Je zou denken dat deze planten nooit doodgaan, maar niets is minder waar. Wil je weten waarom jouw vetplant het niet heeft overleefd? Deze hovenier Meppel en hovenier Zwolle leggen het je graag uit!

Teveel planten in een te kleine pot

Koop je een bak in de winkel? Dan zie je vaak dat er een stuk of vier vetplanten samen in een kleine pot zitten. Dat ziet er natuurlijk prachtig uit, maar de planten vinden het zelf eigenlijk helemaal niets om zo dicht bij elkaar te zijn. Vetplanten hebben dan wel weinig voeding en water nodig, maar de voeding die ze krijgen houden ze graag voor hun alleen. Als de planten zo dicht bij elkaar staan hebben schimmels ook meer kans om de planten te vernielen. Wil je alsnog meerdere vetplanten bij elkaar? Dan kun je het beste ze iets verder uit elkaar zetten zodat ze zichzelf niet aanraken.

Niet in huis

Hoe vet sommige planten er wel niet uitzien, sommige plantensoorten zijn absoluut niet geschikt om in huis gehouden te worden. Neem bijvoorbeeld cactussen (en ja, een cactus is ook een vetplant). Cactussen zien er onweerstaanbaar mooi uit, maar de meeste soorten zullen het niet lang volhouden in huis. De meeste planten hebben een erg specifieke manier verzorging nodig en deze kunnen de meeste mensen de plant niet geven. Ga daarom niet moeilijk doen met een plant in huis die veel verzorging nodig heeft.

Meer berichten