Waarom een zijden kussensloop gebruiken?

De meeste mensen zullen op hun bed een zijden kussensloop gebruiken. Dat is jammer, want deze kan jou veel voordelen bieden. Dat geldt overigens niet alleen voor het echte zijde, maar voor alle satijnen slopen. Satijn komt van het Italiaanse seta en dit betekent dan weer zijde. Een zijden kussensloop biedt voordelen voor je huid en voor je haar. Daarnaast voelt het ook gewoon erg prettig aan, het ligt lekker en dat bevordert je nachtrust. Als jij altijd gewoon een exemplaar van katoen gebruikt, dan is het echt aan te raden om eens te overwegen of je dit zou moeten vervangen.

Zijden kussensloop

Zijde is echt een specifieke stof, terwijl satijn een speciale weefmethode is. Bij satijn kan het dus om verschillende materialen gaan, zolang deze weefmethode maar gebruikt is. Het grootste verschil is het aantal draden dat er per vierkante centimeter gebruikt wordt. Hoe dicht het dus geweven is. Vaak denken mensen dat alleen een zijden kussensloop specifieke voordelen biedt, maar dat is bij satijnen exemplaren dus ook het geval. Dit doordat er dezelfde weefmethode gebruikt wordt. Wat zijn nu die voordelen waar je van kunt profiteren? Mensen die deze kussenslopen gebruiken, ervaren de volgende punten:

  • minder rimpels
  • minder gespleten haarpunten
  • glanzender haar
  • minder snel last van puistjes
  • veel minder last van allergieën

Hoe kan een zijden kussensloop hier nu voor zorgen? Dat kan dus door de speciale manier van weven. Gewone katoen heeft door de lossere structuur eigenlijk heel kleine gaatjes in de stof. Hier kan jouw haar in vast komen te zitten, de structuur is grover en stugger. Daardoor ontstaat er meer wrijving en krijg je snel last van gebroken en gespleten haar. Ook zorgt deze grovere structuur voor wrijving met je huid, waardoor je sneller rimpels en puistjes krijgt. Met een zijden kussensloop heb je hier geen last van, dat is natuurlijk een groot voordeel!

Dichtere structuur

Door de dichtere structuur van een zijden kussensloop heb je ook minder snel last van allergieën. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar pollen en huisstofmijt kunnen zich niet zomaar tussen de draden van de stof vestigen. Als jij vaak last hebt van hooikoorts of van een andere allergie, dan is het daarom echt een aanrader om eens te overwegen een heel ander soort sloop voor je kussen te gaan gebruiken! Een zijden kussensloop is dan dus een optie, maar niet iedereen wil deze stof gebruiken omdat het van de zijderups afkomstig is. Het winnen van dit materiaal is niet bepaald diervriendelijk en daarom dus eigenlijk ook geen aanrader. Een satijnen sloop is dan een uitstekend alternatief. Dit materiaal heeft door de speciale weefstructuur eigenlijk dezelfde positieve eigenschappen zonder dat er ook maar enig dierenleed bij komt kijken. Als jij graag glanzend mooi haar wilt en een gave huid, dan is het echt een aanrader om deze slopen te gaan gebruiken. Bij Satin Sleepers vind je veel keus op dit gebied en bij hen vind je bovendien de allerhoogste kwaliteit! Wil jij profiteren van alle voordelen van een zijden kussensloop, zonder dat je bijdraagt aan dierenleed? Dan kies je dus voor de satijnen producten van Satin Sleepers!