Schoner inlaattraject met een olie catchtank

Een schoner inlaattraject zorgt doorgaans voor betere prestaties van uw auto! Dit is de reden dat veel coureurs voor het gebruik van een olie catchtank kiezen. Met een olie catchtank worden de schadelijke oliedampen en -resten opgevangen, voordat deze opnieuw in het inlaattraject van de motor worden opgenomen. Iets wat bij regulieren personenauto’s heel gebruikelijk is. Deze auto’s moeten immers zo schoon mogelijk lijken, waardoor de oliedampen niet mogen ontsnappen. Het opnieuw in het inlaattraject opnemen van oliedampen maakt dat de motor vervuild kan raken en eerder zal slijten. Iets wat u wilt voorkomen als eigenaar van een rallyauto.

Online een olie catchtank voor uw auto kopen

Met een olie catchtank worden deze schadelijke oliedampen opgevangen. Zo wordt voorkomen dat deze opnieuw in het inlaattraject komen en daarbij voor een snelle slijtage van de motor zorgen. Ook wordt op deze manier voorkomen dat het lambda signaal negatief beïnvloed wordt. Een verandering in het lambda signaal zou kunnen een verandering in de afstelling van de auto kunnen zorgen.

Voor de aanschaf van een olie catchtank kunt u bij een van de vele webwinkels terecht. Een voorbeeld van zo’n webwinkel is The Autosport Company. Hier wordt een groot aantal losse onderdelen voor rallyauto’s aangeboden. Denk bijvoorbeeld ook aan de verschillende elementen voor het interieur van uw auto, een hydraulische handrem, enzovoorts. Welke onderdelen wilt u naast de olie catchtank in uw rallyauto laten monteren? Door de onderdelen los aan te schaffen, bespaart u enorm op de kosten hiervan.