Natuurlijke cosmeticum

Natuurlijke gezichtsverzorging kan ons helpen ons goed te voelen, op meer dan één manier. Plantaardige oliën en natuurlijke aromatische stoffen (etherische oliën) zijn een weldaad voor de huid en de zintuigen.

Ze zijn complexer dan minerale oliën of kunstmatige parfums, maar dat niet alleen: door natuurlijke huidverzorgingsproducten te gebruiken, doet de consument ook goed voor het milieu. Hieronder vindt u de belangrijkste voordelen van natuurlijke gezichtsverzorging. Bekijk ze!

Wat is een natuurlijk cosmeticum?

Natuurlijke gezichtsverzorging is gemaakt van werkstoffen en principes uit de natuur, zonder toevoeging van chemicaliën en synthetische stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat natuurlijke actieve stoffen op lange termijn zeer gunstig zijn voor de gezondheid. Bovendien zijn er nog andere positieve punten, zodat u er niet alleen veel mooier, maar ook gezond van wordt.

Wat zijn de verschillen tussen natuurlijke en conventionele cosmetica?

Natuurlijke cosmetica bevatten veiliger en gezondere ingrediënten. Zij kunnen hetzelfde resultaat opleveren als een conventioneel product, maar zonder het risico van allergieën, cosmetische acne en contact met giftige stoffen voor het lichaam.

Behalve dat zij slecht zijn voor de mens, vervuilen de synthetische bestanddelen ook het milieu nadat zij tijdens het baden door het water zijn geëlimineerd of zelfs via de lucht zijn verspreid op het ogenblik dat zij worden aangebracht. Een ander punt dat aandacht verdient wanneer we aan de natuur denken, is de fabricage van de producten. De natuurlijke producten worden over het algemeen op duurzame wijze geproduceerd, waarbij aan de hele keten cyclus wordt gedacht.

1. Een gezonde schoonheid

Zoals eerder gezegd, is het differentiële van natuurlijke cosmetica dat ze ook helpen bij uw gezondheid. Dat wil zeggen dat ze activa hebben die compatibel zijn met ons lichaam, diep in de huid doordringen, hydrateren, regenererend werken en vroegtijdige veroudering van de huid voorkomen.

2. Mooi zijn is duurzaam zijn

We horen veel over duurzaamheid, maar soms denken we er niet diep over na. Het is heel belangrijk dat we ons bewust zijn van wat er gebeurt met de residuen van cosmetica die we in onze routine gebruiken, omdat de meeste daarvan in rivieren en zeeën terechtkomen.

Daarom is een verzorgingsroutine met natuurlijke producten niet alleen goed voor u, maar ook voor het milieu, aangezien de werkstoffen biologisch afbreekbaar en niet-toxisch zijn en geen schade toebrengen aan de natuurlijke loop van de wereld.

3. Niet getest op dieren

Naast al deze voordelen worden natuurlijke cosmetica gemaakt door bedrijven die zich om dieren bekommeren. Daarom worden wetenschappelijke tests uitgevoerd, zoals dermatologische, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van dierlijke exploitatie, wat nog meer bijdraagt tot de harmonie van de natuur.

4. Duurzame economie

Bedrijven die natuurlijke cosmetica produceren zijn ethisch. Dit is van essentieel belang om een relatie van eerlijkheid en betrokkenheid ten aanzien van de wereld en hun klanten in stand te houden.