Gouden tip voor goedkoop goud kopen

Goud verkopen

Ik ben ondernemer en trotse eigenaar van een goed lopende organisatie. We hebben in de afgelopen jaren veel nieuw personeel aan kunnen nemen, en we zijn zo aan het groeien geweest dat we er begin dit jaar enorm goed voor stonden. Dat was op zich natuurlijk al een hele winst, maar nog fijner was het dat ik, eindelijk, echt eens naar mijn eigen toekomst kon kijken en begon te oriënteren naar een manier om mijn gespaarde geld te investeren. Mijn partner en ik hebben drie kinderen, waarvan de jongste bijna naar de middelbare school gaat. Het voelde daarom als een goede stap om een investering te doen die ook hun toekomst op een bepaalde manier kon zekerstellen.

Omdat ik om mij heen in het vorige decennium de klappen van de zweep heb gezien als je het hebt over (foute) investeringen, waren er aan het begin van mijn zoektocht naar een investeringsmogelijkheid al een aantal opties afgevallen. Ik wist al zeker dat ik niet in aandelen wilde handelen, omdat daar naar mijn idee te veel risico schuilt. Ook wilde ik niet verder investeren in vastgoed. De hypotheek van onze eigen woning wordt gestaag afbetaald, en ik wilde niet te veel tijd kwijt zijn aan het verdiepen in zo’n – voor mij – nieuwe markt. En er was nog iets anders dat ik ook zeker wist: geld sparen op de bank heeft geen zin meer. Dat kost je tegenwoordig meer dan het je oplevert, en laten we het vooral niet hebben over de risico’s die het bankwezen met zich meebrengt.

Goud verkopen

Gouden tip van goede vriend

Ik was al een aantal maanden aan het zoeken, toen ik op een avond met een goede vriend op een terras zat. Zijn vader is succesvol zakenman, en als we het hebben over de klappen van de zweep, heeft hij al helemaal een hoop gezien. Toen mijn vriend aan het vertellen was over een investering in goud die zijn vader tien jaar geleden had gedaan, maar waarvan mijn vriend niet eens op de hoogte was, begon het bij mij te dagen: als die slimme zakenman investeert in goud, zou dat nog wel eens een goede keuze kunnen zijn. Dus ik begon door te vragen, en kwam er achter dat het goud waarin de vader van die vriend geïnvesteerd had, inmiddels bijna anderhalf keer de aankoopwaarde had. ‘Verkopen dus!’ zei ik meteen, maar daarop hoorde ik dat hij dat niet van plan was. ‘Mijn vader investeerde bewust in goud, voor op de lange termijn. Hij peinst er niet over zijn goud te verkopen.’

Toen ik eenmaal thuis was ben ik me gaan verdiepen in de goudhandel, en dan met name in mensen die goud kopen als investering op de lange termijn. Ik las dat veel van deze investeerders ontdekten dat de goudwaarde zodanig stijgt, dat het, voornamelijk op de lange termijn, een enorme winst kan opleveren. En het is veel minder risicovol dan het kopen van een tweede huis of speculeren op de beurs. En tegenwoordig ook aanzienlijk veiliger dan je geld opsparen op een spaarrekening, want we hebben gezien wat daar allemaal mee fout kan gaan.

Goud verkopen

Goedkoop goud kopen bij betrouwbare partij

De belangrijkste tip die ik heb ontdekt tijdens mijn zoektocht, maar later ook in de praktijk, is: zoek een goudhandelaar die betrouwbaar is. Dan kun je relatief goedkoop goud kopen en dat zal je een hoop geld opleveren. Dat is te wijten aan het feit dat een handelaar die zich al jaren in het vak begeeft, veel kennissen heeft opgebouwd binnen dat vak. En ook die kennissen zijn vaak vakmensen en hebben integriteit hoog in het vaandel staan. Maar het grootste voordeel dat dit oplevert, is dat er minder tussenpartijen betrokken hoeven te zijn bij de handel, en dat merk je aan de goudprijs per gram. Zo’n ervaren goudhandelaar heeft namelijk precies de goede bedrijven en kennissen in zijn telefoon staan, en vaak bestaat er al jaren een goedlopende machine in de verschillende stadia van de handel.

Ik was in mijn oriëntatiefase eindeloos veel kleine bedrijfjes tegengekomen, maar kwam via kennissen ook al vrij snel uit bij een erkende goudhandelaar die al sinds de jaren ‘70 actief is in Amsterdam. Na telefonisch contact en een persoonlijke ontmoeting in de zaak besloot ik over te gaan op kopen. Het was natuurlijk een flink bedrag, maar daar werd op een integere, professionele manier mee omgesprongen. Er werd goed geluisterd naar mijn verhaal, en er was aandacht voor de details en mijn langetermijnvisie. De aankoop verliep uitstekend, en na afloop hielp de handelaar me aan de contactgegevens van een professionele transporteur en van een bedrijf dat zich gespecialiseerd had in de opslag van waardevolle goederen. Deze firma’s waren en tientallen jaren bekend met elkaar, en er was een persoonlijke band tussen alle personen.

Met dank aan alle ervaring en opgebouwde kennissenkring van het bedrijf waar ik mijn goud heb gekocht, heb ik dus een hoop geld kunnen besparen in de praktische afwikkeling van de afkoop. Op dit moment ligt mijn goud veilig opgeborgen in een goed bewaakte kluis die ik heb gekocht bij het bedrijf waarmee ik door mijn goudverkoper in contact ben gebracht. Dat goud blijf ik bewaren totdat wij als gezin op een later moment in ons leven op het punt zijn gekomen dat we het goud weer voor geld willen inwisselen. Maar voor nu ben ik verzekerd van een stabiele investering, en vooral van een gerust hart.

Meer weten over het bedrijf waar ik goede zaken mee heb gedaan? Kijk dan op de website van www.contant-inkoop-goud.nl.