De goedkoopste, maar mooiste steden Europa 

mooiste steden europa

Europa is een werelddeel op het noordelijk halfrond. Europa maakt deel uit van de westerse beschaving. Europa ligt ten noorden van Afrika en ten westen van Azië. Europa heeft erg veel prachtige steden, maar er zijn een paar goedkope steden die je niet moet overslaan. Er zijn een aantal steden die enorm goedkoop zijn en ze horen ook nog eens bij de mooiste steden Europa.

mooiste steden europa

Warschau

Warschau is de hoofdstad van Polen en de stad heeft meer dan 1,7 miljoen inwoners. Het is ook de grootste stad van Polen. De stad ligt in Mazovië aan de Wisla. Warschau is een prachtige stad, maar er zijn erg veel goedkope dingen om te doen in Warschau. Het Museum van de Opstand van Warschau is op zondag zelfs gratis toegankelijk. In de zomerdag is het erg lekker weer in Warschau, dus dan zou je met een van de gratis veerpontjes oversteken naar de mooie stranden aan de Wisla. Het is goed voor de portemonnee en zeker niet slecht voor de ogen. 

Bratislava

Bratislava is de hoofdstad van Slowakije. De stad ligt in het uiterste zuidwesten van het land en de stad heeft ongeveer 430.000 inwoners. De stad ligt erg vlakbij Oostenrijk en Hongarije. Bratislava is erg goedkoop, want je kunt elke eerste zondag van de maand gratis naar het Slowaakse Nationaal Museum en het Vervoer Museum. Ook worden er in de zomer gratis films gedraaid op het strand van Bratislava zodat iedereen ervan kan genieten. Het enige wat je dan nog zelf moet regelen, zijn de drankjes. Het is misschien een stad die je niet als eerste zou bedenken voor een vakantie, maar het is zeker de moeite waard om deze stad een keer te bezoeken.