5 Tips Als Je Met Een Narcist Te Maken Hebt

narcistische trekjes

Narcisme is een complexe persoonlijkheidsstoornis met vele verschillende vormen en uitlaten. Hoe je dus met de verschillende narcistische trekjes om moet gaan, kan lastig zijn. Hier 5 korte tips om je te helpen.

1 – Zet duidelijke grenzen. Het is belangrijk dat je aangeeft wat wel en niet kan en deze grenzen ook beheert. Zo leert de narcist wat ze wel en niet kunnen doen en heb jij ‘peace of mind’

2 – Neem dingen niet persoonlijk. Vergeet nooit dat een narcist op bepaalde momenten een ongeleid projectiel kan zijn. Hoe lastig het ook is, is het belangrijk om dingen niet persoonlijk op te nemen om dat een narcist niet dezelfde controle over zichzelf heeft als jij. Dat excuseert ze echter niet van ongepast gedrag en is het ook redelijk om ze achteraf te vertellen dat wat ze deden niet kon.

narcistische trekjes

3 – Discussieer niet met ze. Het heeft geen enkele zin om met een narcist te discussiëren. Ze zullen alle feiten en logica moeiteloos van tafel vegen door argumenten die totaal niet logisch zijn. Ze zullen zich in de vreemdste bochten wringen om gedaan te krijgen willen. Wat je ook zegt, niets zal helpen.

4 – Geloof een narcist niet. Doordat een narcist een echte manipulator is, zullen ze je bepaalde dingen laten geloven. Denk bij alles twee keer na en neem nooit zomaar iets aan.

5 –  Probeer niet hun goedkeuring te winnen. Je zult het simpelweg nooit krijgen. Hoe cru het ook klinkt, narcisten zullen het idee dat zij het allerbelangrijkste zijn nooit los kunnen laten en jou dus ook nooit de goedkeuring te geven die je verdient. Het is voor hun mentaal onmogelijk om dat te doen. narcistische trekjes