Hulp bij balans kind

balans kind

Je loopt stage en ziet allemaal kleine kinderen om je heen, super schattig natuurlijk. Maar je merkt dat een kind geen goed balans heeft. De juffrouw vertelt jou dat het een balans kind is en vraagt jou of je het kindje wilt helpen met balans te zoeken. Na een tijdje zoeken heb je verschillende websites bekeken om het kindje te kunnen helpen met balans te zoeken. Je gaat verschillende oefeningen uitproberen om dit te verhelpen. 

Wat kan je doen bij een kind zonder balans?

Je kan het kind helpen door middel van een paar testen, laat het kindje bijvoorbeeld in een rechte lijn lopen met de voeten voor elkaar steeds een voet en dan de ander er weer voorheen. Of laat het kind een rondje draaien en dan weer snel proberen stil te staan. Helpt dit niet dan heb je genoeg anderen oefeningen die kan helpen. Door bijvoorbeeld op de kop gaan staan en dan weer overeind. Of snel je tenen aan te raken en weer omhoog te komen. 

balans kind

Materialen 

Er bestaan verschillende materialen die je kan helpen bij een balans kind, zoals een wiebeltol, of schijven met een bobbel waar ze geblinddoekt op kan staan. LET OP laat het kind wel iemand vasthouden als ze erop klimmen en er af gaan. Laat het kind af en toe ook zelf iets bedenken wat het kind zou willen doen, vaak komen zij al met een goede oplossing om het te verhelpen. Werkt dit allemaal echt niet? Probeer dan een trampoline.