Gebruik van een chloormeter

Voor een snelle en eenvoudige chloormeter maak je best gebruik van een meter met een polarografische sensor. De metingen kunnen gemakkelijk worden uitgevoerd met het draagbare instrument dat menselijke fouten bij het opmeten praktisch onmogelijk maakt. De moderne toestellen hebben een uitgebreid geheugen die zorgen voor een opslag van 1000 resultaten en werken met oplaadbare batterijen. Ze zijn uniek in vergelijking met conventionele modellen en ook veel nauwkeuriger. Ze kunnen binnen enkele seconden geijkt worden volgens de colorimetrische of titrimetrische procedures. De operationele kosten zijn extreem laag en het onderhoud is eenvoudig.

logo

Verschillende versies
De meter bestaat uit twee delen, een klein toetsenbord en een sensor. Het toetsenbord gedeelte is voorzien van een groot, gemakkelijk af te lezen Lcd-scherm. De sensor montage is verkrijgbaar in twee versies, een model voor stilstaand water en een ander met een doorstroomcel geschikt voor leidingwater en continue vloeiende monsters.
De meter geeft ook de monstertemperatuur en bevat een ingebouwde klok. Het instrument kan een set van de resultaten (meting, temperatuur en tijd) in het geheugen opslaan om later te gebruiken. De stroom wordt geleverd door twee standaard AA-batterijen die een levensduur van maximaal 50 uur hebben.