Onderhoud van voor Veranda

glazen veranda van Verasol

Traditioneel worden veranda’s van hout geconstrueerd. Maar houten veranda’s zijn nadelig omdat die kunnen inscheuren of rotten en hebben daardoor ook meer onderhoud nodig. Daarnaast is hout ook een stuk duurder. Tegenwoordig wordt er in plaats van hout aluminium gebruikt voor de veranda’s in combinatie van glas zoals te zien bij de glazen veranda van Verasol. Aluminium is duurzamer dan hout en hebben ook veel minder onderhoud nodig. Hierdoor zijn ze ook iets goedkoper. Daarnaast is aluminium ook licht, sterk en zijn er grotere overspanningen mogelijk zonder dat het de uiterlijk van je veranda eronder lijdt.

Schoonmaken

De aluminium van de veranda kan na verloop van tijd zijn glans gaan verliezen en er dof uit zien. Er is wel om de zoveel tijd een goede schoonmaakbeurt nodig om je veranda stralend te houden. Ook moeten er mogelijk onkruid verwijderd worden van de buitenkant van de veranda om de top conditie te onderhouden. Dit kan gedaan worden met een aantal verschillende producten die speciaal gemaakt zijn voor deze taken of ook met huishoudelijke producten.

Glas

Het glas kan bijvoorbeeld schoongemaakt worden met producten geschikt voor spiegels en ramen maar ook een eigen mix van water en azijn.

Buiten 

Voor het verwijderen van onkruid kunnen er verschillende chemische producten en hulpmiddelen gebruikt worden zoals tangen voor het verwijderen van onkruid, een hogedruk waterspuit of vloeibare onkruidverwijdering. 

Alimunium

Om het aluminium van de veranda weer te laten stralen is een schoonmaakmiddel nodig die het hardnekkig vuil verwijderd en ook geen vlekken achterlaat. Die zijn te vinden op de huishoudelijke afdeling van de meeste zaken. Als je misschien een zelfgemaakt middel liever wil gebruiken is ontsmettingsalcohol verdund met water wel te gebruiken.